top of page

Wie ben ik en wat doe ik.


Wie ben ik en wat doe ik.


Dat is iets wat veel mensen zich afvragen en waar ik moeilijk een antwoord kan op geven. Als ik het kort en bondig wil zeggen dan is het:


" Ik ben ik "

In dit leven is mijn naam Catherine Vandebuerie


en wat doe ik?


"Ik luister en ik weet wat ik moet weten, ik zie en ik voel, ik schrijf of ik spreek"


De mensen kleven graag een etiket op wat mensen doen, maar soms is dat niet mogelijk omdat er geen omschrijving is, en omdat wat ik doe niet met 1 woord samen te vatten is.

Ik kan alleen mezelf zijn


Ik heb het geluk gehad dat ik vroeger veel voordrachten kon volgen en zo de kans genomen heb om te ontdekken wat me aansprak. En voor mij was het lange tijd een teleurstelling dat ik niet voor 1 iets kon kiezen en zo niet kon voldoen aan de wetten van de maatschappij.

En net dat blijkt op de lange termijn toch een zegen voor me te zijn want zo ben ik niet in een beperkend vakje met etiket gestopt.

En kan ik mezelf zijn.


Wat kan ik allemaal ?


Ik kan kaartleggen maar ik ben geen kaartlegster want ik voorspel geen toekomst omdat die nog niet bestaat. Ik kan alleen tonen hoe het er in het heden uitziet en welke weg je verder kiest is je eigen keuze. Onze overtuigingen van vandaag tonen onze toekomst van morgen.

Ik gebruik de kaarten enkel als ik het nodig vind.


Ik kan een horoscoop maken maar ik ben geen astroloog. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik met mijn intuïtieve kijk een horoscoop beter kan bekijken dan de vaststaande uitleg te blijven volgen. Ik kijk alleen naar de invloeden die ik zie en stop mensen niet meer in vakjes.


Ik kan numerologie doen en ik doe het graag maar ik ben geen numeroloog, ik werk niet volgens de betekenis die velen volgen. En ook hierbij is mijn intuïtieve kijk sterker dan de betekenis van de getallen.


Ik werk ook met Bachbloesems en dat doe ik ook graag. Deze bloesemremedie vloekt met geen enkele andere geneeswijze en kan een sterke ondersteuning zijn vooral in een emotioneel moeilijke periode.

Ik ben van opleiding een apotheekassistente en ik geniet er van om de juiste druppels uit te zoeken en de combinatie te maken die de persoon op dat moment nodig heeft. Wanneer nodig maak ik er ook een zalf van.


En zo kan ik nog andere dingen opnoemen, zoals pendelen, voetzoolreflexologie, Oosterse diagnose, homeopathie, edelstenen, healing aanvoelend enz. maar deze dingen gebruik ik vooral in ons huishouden.


Ben ik helderziende ?


Zelfs daar kan ik geen antwoord op geven, want ook dat is lange tijd een struikelblok geweest voor me. De oorzaak daarvan was dat ik teveel opkeek naar anderen en zo niet meer zag wat ik zelf kan en zo ook niet kon zien wat anderen wel of niet konden.

Niet iedereen heeft goede bedoelingen met je, als je jong bent en open staat om meer te ontdekken over je gaven.


Voor mij waren sommige dingen zo gewoon voor me dat het me niet opviel dat andere mensen niet hetzelfde zagen of voelden als ik.


Nu zeg ik liever: ik zie helder en ik weet wanneer ik iets moet weten.

Ik kan eerlijk zeggen dat ik er lang over gedaan heb om te staan waar ik nu sta, en hoeveel steun ik ook van mijn man kreeg, ik moest uiteindelijk op eigen kracht mezelf ontdekken.


Wat is mijn doel ?


Ik help nu eenmaal graag de mensen op hun zoektocht naar geluk, het zit in mijn bloed, het is wie ik ben.


Soms doet het me pijn als mensen niet open staan voor het mooie dat het leven hen nog te bieden heeft. Ze zijn er nog niet klaar voor en daar kan ik niets aan doen.

Ik maak de mensen niet wijs dat ik al hun problemen zal oplossen want niemand kan dat,

je moet het nu eenmaal zelf doen.


Wat ik wel doe, is mensen begeleiden en ik zoek naar oplossingen. Maar als iemand er niet voor open staat dan moet ik soms de samenwerking stoppen. Ik kan me niet volledig inzetten voor mensen die zelf niets aan hun situatie willen doen.


Wat voor mij ook belangrijk is, dat is eerlijk zijn. Wie liegt wil niet geholpen worden. Ik heb ooit de volgende zinnen geschreven:


" Ik geloof alles wat je zegt

Ik geloof niets van wat je zegt.

Toon me wie je echt bent

En ik zal geloven

Wat je echt zegt "


Hoe werk ik nu ?


Ik begin altijd met een geboortedatum, daarin ligt voor mij al het één en ander van informatie.

Van daaruit volgt een gesprek.

Momenteel werk ik vooral met Bachbloesems. Het is belangrijk om wat er aan de hand is en waar de persoon naar op zoek is. Daarom werk ik liefst met persoonlijke combinaties.


Er zijn ook een aantal combinaties die vooraf gemaakt kunnen worden.

Zoals de druppels om de 1ste schooldag aangenamer te laten verlopen. Het is niet nodig om kinderen in stress en angst naar school te laten gaan. Het is belangrijk om die angst te erkennen en ze te helpen.


Er bestaat ook een hele goede combinatie voor examenvrees. Soms kan je nog zo goed je best doen om te leren en dan kom je op je examens en heb je een volledige black-out. Deze druppels helpen studenten om zich o.a. beter te concentreren en zo de leerstof ook beter te beheersen.

Bij deze druppels is het aangewezen om niet te wachten tot de laatste dag om te starten met de druppels.


En verder

hoop ik nog meer te kunnen schrijven, positieve boodschappen ter ondersteuning en ook om de mensen aan te moedigen hun leven te bekijken.

Originele wenskaarten, boekjes met levenswijsheid, onze jaarlijkse kalender enz.


Wat is mijn roeping ?


Een poging doen om mensen duidelijk te maken dat iedereen recht op geluk heeft. Dat fanatiek zijn in wat dan ook geen zin heeft.

De bedoeling van een leven is evolutie, uitzoeken hoe we op een creatieve manier in het leven kunnen staan door op zoek te gaan naar geluk, en onze medemensen te laten meedelen in ons geluk.

Wat heeft het voor zin om je geluk enkel voor jezelf te willen houden, hoe meer mensen er gelukkig zijn, hoe beter het leven.


Ik zie tegenwoordig zoveel ontredderde mensen, ze weten niet meer wat ze willen of wat ze moeten doen om te passen in de huidige maatschappij.

Maar een belangrijke vraag is, of de maatschappij wel juist bezig is. Er zijn zoveel wetenschappers, therapeuten enz. die bepalen hoe mensen moeten leven. Ze bepalen hoeveel je moet bewegen, wat je moet eten, hoe je je moet gedragen enz. maar ze vergeten dat iedere mens uniek is.


" Wat goed is voor jou, is niet noodzakelijk goed voor mij. "


Wat is de conclusie ?


Ik ben Catherine, geboren op een zonnige zondag in september 1959

gehuwd met Hans

en samen hebben we 3 volwassen kinderen.


" Ik ben wie ik nu ben,

door wat ik gisteren dacht,

en ik doe wat ik kan,

om mensen te helpen.

Wat ik ook doe,

ik creëer

zelf

mijn leven. "
76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page